Новогодишни пожелания на училище „Родина“ по радио Фокус

В навечерието на Нова Година училищният ръководител г-жа Радка Георгиева отправи пожелания за здраве и сплотеност към всички сънародници в България и чужбина в ефира на предаването „Денят на фокус“ на Радио „Фокус“.

Любимката на слушателите – водещата Хари поздрави асоциация „Малага – България“ и училище „Родина“ за всички усилия през годините за съхраняване на българския език, идентичност, култура и традиции.

През тази година Асоциация „Малага – България 2010“ получава разрешение от общината на гр. Малага за построяване на паметник на Светите братя Кирил и Методий в района на училището. Инициативата е подкрепена от всички български асоциации в Малага.

Очакваната стойност на проекта е около шест  хиляди евро. Открита е дарителска сметка в евро за събиране на дарения за изработването и монтирането на барелефа: IBAN: ES32 2103 3001 9200 3003 0978, SWIFT/BIC UCJAES2M, получател: Asociacion Malaga-Bulgaria-2010.

Тук може да чуете и целия разговор в предаването „Денят на фокус“ по радио Фокус: https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Asociaciya-podema-iniciativa-za-postroyavane-na-pametnik-na-Svetite-bratya-1945226

Share Button
Споделяне:

Може да харесате още...