Усмивки, песни, танци и много подаръци на Коледното тържество на училище „Родина“

На 16 декември се чества годишното Коледно тържество на асоциация „Малага-България 2010“ и училище „Родина“ в общинския център за провеждане на културни дейности „Рафаел Гонзалес Луна“, гр. Малага.

Възпитаниците на училището бяха подготвили много музикални изненади за своите съученици, семейства и гости на събитието. На сцената прозвучаха стихове на поетесата Дора Габе, а с български народни танци, пита и много празнично настроение бяха посрещнати и малките коледари, които отправиха пожелания за здраве, късмет и берекет през новата година.

Учениците и учителите получиха лични подаръци от дядо Коледа и Снежанка, а всички гости на тържеството имаха възможност да се включат в благотворителна томбола с много награди, чиито приходи бяха събрани за дарение за „Българската Коледа“.

Училище „Родина“ и асоциация „Малага-България 2010“ продължават да събират средства за изграждане на паметник на Светите братя Кирил и Методий в гр. Малага. Очакваната стойност на проекта е около шест хиляди евро. Открита е дарителска сметка в евро за събиране на средства за изработването и монтирането на барелефа: IBAN: ES32 2103 3001 9200 3003 0978, SWIFT/BIC UCJAES2M, получател: Asociacion Malaga-Bulgaria-2010.

Тук може да видите и видео запис от тържеството: https://www.youtube.com/watch?v=CQ6axmD2k7g

 

 

Share Button
Споделяне:

Може да харесате още...