Училище „Родина“ гостува на радио FM+

Училищният ръководител г-жа Радка Георгиева гостува на националната радио верига FM+ в следобедния блок „От 10 до 2 с Евелина Павлова“. Г-жа Георгиева, която съчетава успешно лекарската с учителската професия, разказа за историята на неделното училище „Родина“ в гр. Малага, Испания и за важната мисия на целия екип учители да помагат на децата не само в подготовката им по български език, история и геграфия, но и с изграждането на усещане за национална идентичност и самочувствие за българския произход.

Слушателите на радио FM+ имаха възможността да научат за стартиралия проект на асоциация „Малага – България 2010“ за изграждане на паметник на Светите братя Кирил и Методий в град Малага в близост до училище „Родина“.

Очакваната стойност на проекта е около шест  хиляди евро. Асоциация „Малага – България 2010“ откри дарителска сметка в евро за събиране на дарения за изработването и монтирането на барелефа: IBAN: ES32 2103 3001 9200 3003 0978, SWIFT/BIC UCJAES2M, получател: Asociacion Malaga-Bulgaria-2010.

Оставайки вярна на мотото на радиото: „Винаги най-добрата музика!“, водещата поздрави и разчувства г-жа Георгиева с една от най-любимите детски песни от миналото.

Тук можете да чуете и целия разговор, предоставен от радио FM+ http://fmplus.net/

Share Button
Споделяне:

Може да харесате още...