Български и испански празник за края на учебната година на начален курс

На 25.05.2024 /събота/, от 11ч., ще бъдат раздадени за първи път дипломите на учениците от 1-ви до 4-ти клас на ПБНУ „Родина“ – Малага пред първия български паметник в Испания – на Светите братя Кирил и Методий. На тържеството ще се почете и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

След официалното раздаване на дипломите, асоциация „Малага-България 2010“ и училище „Родина“ канят всички деца и семействата им да отпразнуват заедно 25-то издание на Седмицата на културата на Район 6 на кметството на гр. Малага от 12:15ч. /провежда се до паметник „Крус де Умилядеро“/.

На информационния щанд на асоциацията и училището ще бъдат изложени наградените рисунки от 10-то издание на международния конкурс „Моят любим герой от българска книга или приказка“, организиран съвместно с Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

Празникът ще продължи с танци на фолклорната формация „Български ритми“ и на детския състав за български народни танци към училището с ръководител Наска Тодорова от 12:15ч.

ПБНУ „Родина“ кани родителите на всички настоящи и бъдещи възпитаници да подадат заявление за предстоящата учебна година – 2024/2025, на 25 май от 9:30 до 10:30ч., както и на 1 и 8 юни от 10 до 13ч. в сградата на училището.

За повече информация:
Тел. 660 83 94 46

Share Button

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

749 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress