авг 192018

Асоциация “Малага-България-2010“ напомня на своите членове за събранието,което ще се проведе на 01.09.2018г в българското училище от 11 часа. Присъствието на всички е желателно.
Очакваме ви!

юли 312018

31.07.2018  Posted by at 06:47 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за Грамота за Асоциация “Малага-България-2010“от Президента на Република България г-н Румен Радев

заедно да работим за нашата мила страна.

юли 302018

30.07.2018  Posted by at 08:39 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за 26,27,28 юли 2018 г.- Годишна конференция на АБУЧ -2018

На 26.07.2018 година в Парламентарната зала на Народното събрание на Р България бе открита XI-тата Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова и Народното събрание. Конференцията се проведе под надслов „Българският език – духовен мост за национално единение“.Освен членовете на Управителния съвет на АБУЧ и десетките делегати – български учители от различни краища на света. Присъстваха министърът на образованието Красимир Вълчев, депутати от 44-ия парламент, евродепутатът Светослав Малинов, зам.-министърът на външните работи Юрий Щерк, националният омбудсман Мая Манолова, западно- и средноевропейският митрополит Антоний, председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев, председателят на СБУ Янка Такева, представител на вицепрезидента Илияна Йотова, български издателства, журналисти и други. Като членове на голямото семейство АБУЧ -Асоциация “Малага-България-2010“ всяка година участва в разискване на важните теми отнасящи се до българското образование в чужбина. Тази година на този висок форум представители на нашето българско училище “ПБНУ“Родина“бяха г-жа Виргиния Йорданова-ръководител на училището и г-жа Татяна Панчова-музикален ръководител в училището.Асоциацията им благодари за отговорното отношение и отделеното лично време за това важно събитие.Благодарим на организаторите за подкрепата и съдействието за развитието на българските училища в чужбина.

юли 262018

26.07.2018  Posted by at 20:28 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за Грамоти за талантливите участници в Конкурса по пеене за деца и юноши от българските общности по света “Любка Рондова“-2018

Конкурса по пеене за деца и юноши от българските общности по света “Любка Рондова“-2018 се организира от Държавната агенция за българите в чужбина.
Асоциация “Малага-България-2010“ и ПБНУ“Родина“ поздравяват децата-участници от ПБНУ “Родина“ и изказват благодарност на музикалната ръководителка в българското училище г-жа Татяна Панчова за успешното представяне и заслужените награди.Благодарим на организаторите.

юли 242018

24.07.2018  Posted by at 08:19 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за Вълнуваща ваканционна среща- Лято-2018

Асоциация “Малага-България-2010“ поздравява и благодари на г-жа Татяна Панчова -член на организацията и музикален ръководител в българското училище към същата за отделеното лично време в името на това благородно дело.
Както отдавна съобщихме. Бившата ученичка от ПБНУ“Родина“ Мина Панайотова от известно време живее в България и при всяка възможност е посещавана от наши членове като получава подаръци и средства от асоциацията. С радост можем да съобщим,че детето се развива добре. Мина е завършила успешно учебната година и до момента е прочела 8 от задължителните 10 прочетни книги. Благодарим ти Таня!

До нови срещи Мина! Бъди все така прилежна както беше и в нашето училище.

юли 192018

19.07.2018  Posted by at 08:27 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за Децата от ПБНУ “Родина“ към Асоциация “Малага-България-2010“отново сред наградените в конкурса “Аз съм българче“

Асоциация “Малага-България-2010“ поздравява Ивелина Георгиева и Елеонора Генадиева за успешното представяне в Конкурса за музикално-словесно творчество-2018 и заслужената отличителната първа награда за групово изпълнение/дует/-6 г. Мили деца гордеем се с вас. Бъдете здрави и все така отговорни и успешни.Благодарим на организаторите.

юни 212018

21.06.2018  Posted by at 18:57 Всички Коментарите са изключени за Първи международен икономически Форум Interexforum, организиран от акредитираните почетни консули в град Малага и общината на града

От 14-ти до 15-ти юни се проведе  1-вият международен икономически Форум Interexforum, организиран от акредитираните почетни консули в град Малага и общината на града.

Форумът се провежда за първи път и на него бяха поканени дипломатически представителства в Испания на ниво посланик и търговско аташе, като инициаторите осигуряваха безплатно пространство, малък щанд от 6 кв.м. с маса, където всяка страна да представи свои продукти или туристическа реклама.

Освен това програмата на Форума включваше и провеждането на кръгли маси на различни тематики като урбанистика и инфраструктури, здравен туризъм и бизнес възможности, глобализация на земеделски и хранителен сектор, международна търговия, високи технологии.

СТИВ-Мадрид съвместно с Асоциация “Малага-България-2010“ оборудваха масата на България с туристически брошури и български сувенири. Г-ца Деница Спасова, стажант на Асоциацията, бе и през двата дена на щанда, като посрещаше заинтересованите представители на бизнес средите и им даваше брошури.

юни 172018

17.06.2018  Posted by at 21:21 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за 23.06.2018г. Събрание на Асоциация “Малага-България-2010“

Асоциация “Малага-България-2010“ напомня на своите членове за събранието,което ще се проведе на 23.06.2018г. от 12’30 часа в българското училище. Присъствието на всички е желателно. Очакваме ви!

юни 102018

10.06.2018  Posted by at 17:47 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за 9.06.2018г. Приключи учебната година и за учениците от горният курс на ПБНУ“Родина“

Приключи учебната година и за учениците от горният курс на ПБНУ “Родина“. След получаване на свидетелствата за завършване на учебната година,ученици и учители си пожелаха весела ваканция и до нови срещи на есен.

юни 082018

08.06.2018  Posted by at 07:23 Всички Коментарите са изключени за 6.06.2018г. Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания г-н Иван Кондов на посещение в град Малага по повод откриване на изложбата на Валентин Ковачев „Мистика“

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания г-н Иван Кондов бе на посещение в град Малага за откриването на изложбата на българският художник Валентин Ковачев.Сред официално поканените гости бяха кмета на града г-н Франсиско де ла Торре и асоциациите “Малага-България-2010“и “Българска дружина“.