дек 102018

В събота на 8.12.2018 година Асоциация “Малага-България-2010“проведе поредният курс по готварство. Д-р Радка Георгиева обясни пред български и испански приятели стъпка по стъпка начина на приготвяне на българската баница и тиквеник.Присъстващите получиха рецептите ,а след това имаха удоволствието да опитат от вскусните Коледни вкусотии.
Вълнуваща и трескава работа кипеше и в българското училище към асоциацията Децата от ПБНУ“Родина“ с голям интерес и любов изработваха Коледни картички за любимите си хора,като в подготовката се включиха членове на асоциацията и родители. Благодарим на всички,които се включиха и превърнаха този ден в едно радостно преживяване.Благодарим Ви деца за трудолюбието и старанието.

дек 042018

В събота -2.12.2018г. през голямото междучасие директора на ПБНУ“РОДИНА“ г-жа Виргиния Йорданова връчи грамотите на учениците-участвали в проекта “Помощ чрез четене“Поради ангажименти децата не присъстваха на официалното връчване на 29.11.2018г.Благодарим ви деца за положеният труд и желанието да помагате на сънародниците си в България.

ное 302018

На 29.11.2018 година от 17’30 часа в културен център Каранке бяха връчени грамотите на учениците-участници от 3 училища сред които и ПБНУ“Родина“ в проект “Помощ чрез четене“ За поредна година трудолюбиви ученици участват в благотворителни каузи,чрез четене.Примоняме,че всяка прочетена книжка се осребрява от Кматство -Малага, като събраните средства се ползват за благотворителни цели.Българските деца всяка година са дарители на благодорната кауза “Българската Коледа“На събитието присъстваха важни гости от местната управа,родители и приятели.Грамотите бяха връчени на децата лично от кмета на града г-н Франсиско Де Ла Торе и заместни кмета г-жа Тереза Порас. Асоциация “Малага-България-2010“и ПБНУ“Родина“ благодарят и поздравяват организаторите на проекта,на всички присъствали на събитието, а на малките дарители пожелават здраве и още много прочетени книжки.

ное 292018

29.11.2018  Posted by at 08:14 Асоциация, Всички, Култура, Обичаи и рецепти, Училище Коментарите са изключени за Поздравителен адрес за Асоциация “Малага-България -2010“
ное 232018

23.11.2018  Posted by at 02:05 Асоциация, Всички, Училище Коментарите са изключени за Декември-пъстър,вълшебен и пълен с изненади в училище „Родина“- Малага

Наближава последният месец от годината, в който вълшебствата и  изненадите присъстват във всеки негов ден. Такъв ще е и в ПБНУ „Родина“-гр. Малага- пъстър, весел и необикновен. Ако  искате да сте част от тази магия и  да видите как  нашите талантливи деца  я допълват  , заповядайте да се насладим заедно в съботните дни:

08.12.2018г. от 13 часа  Учениците от ПГ, I,II,III и IV ще изработят коледни картички, с които ще  отправят пожелания към любими хора.

15.12.2018г. от 13 часа всички ученици  ще участват в работлница за сурвачки- преплетени и украсени с българска магия за здраве.

22.12.2018г. от 12.30часа- Коледно тържество. Дядо Коледа– добрият старец, който в святата и вълшебна нощ успява да посети всеки дом, оставяйки желания и очакван подарък, ще пристигне в   ПБНУ „Родина“–гр. Малага на 22.12. Но преди появата му  ще се убедите колко изненади може да  има не само в неговия чувал,но и на нашата сцена.

Заповядайте на нашите цветни и весели декемврийски дни. Станете част от Коледната магия. Очакваме Ви!

Ако има деца, които искат да дойдат на тържеството,но не са ученици на  училището, нека се свържат с нас, за да могат джуджетата на  дядо Коледа да приготват подарък и за тях- тел. 678088048.

ное 212018

21.11.2018  Posted by at 07:31 Всички, Култура, Обичаи и рецепти, Училище Коментарите са изключени за Асоциация “Малага-България-2010“и ПБНУ “Родина“ ви канят: Заповядайте при нас!

Очакваме ви!

ное 212018

21.11.2018  Posted by at 07:20 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за 21.ноември 2018г.-Ден на християнското семейство Честит празник!

Асоциация “Малага-България-2010“и ПБНУ “Родина“град Малага пожелават здраве, разбирателство и много семейна любов на сънародниците си в България и всички българи по света.Честит празник!

ное 052018

05.11.2018  Posted by at 06:41 Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за В ПБНУ“Родина“ гр. Малага се проведе открит урок по РОДОЛЮБИЕ-посветен на народните будители

За поредна година в ПБНУ“Родина „на 3.11.2018г. бе отбелязан ДЕНЯТ НА БУДИТЕЛИТЕ. Във всеки клас се проведе беседа за делото и приносът на видните българи за запазване и разпространение на българската книжнина. Споменаха се имена на духовни будители, възрожденски творци, народни учители, революционери и държавници, които са развивали и защитавали българския език, култура и национална независимост. В смесения клас, 5 и 6, се проведе открит урок в присъствието на родители и гости. Учениците самостоятелно бяха изработили кратко представяне за дейността и делото на БУДИТЕЛИ, които те си бяха избрали…. В края на часа по РОДОЛЮБИЕ се организира изложба на ученическото творчество.
Благодарим ви деца, за старанието и труда,които положихте. Благодарим ви скъпи родители и приятели за уважението,което проявихте с пръсътвието си на това важно събитие.

ное 012018

01.11.2018  Posted by at 07:40 Асоциация, Всички, Училище Коментарите са изключени за Честит празник! 1-ви ноември- 2018г. Ден на народните будители

Честит светъл празник! Ден на народните будители

Асоциация “Малага-България-2010“ честити светлият празник 1-ви ноември Ден на народните будители – на учениците и учителите от българското училище в град Малага ПБНУ“Родина“ и на всички сънародници тук и по света като им пожелава здраве и силен български дух.
Скъпи приятели, нека да съхраняваме достойно и дълбоко в душите си духовността на нашите предци и народни будители,да поддържаме българското родолюбие, и национално самочувствие,за да я има България!

окт 252018

25.10.2018  Posted by at 16:59 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за 10.11.2018г. Събрание на Асоциация “Малага-България-2010“

На 10.11. 2018 година от 14 часа/събота/ в българското училище, Асоциация “Малага-България-2010“ще проведе поредното си месечно събрание. Присъствието на всички членове е желателно.
Очакваме ви!