юни 172018

Асоциация “Малага-България-2010“ напомня на своите членове за събранието,което ще се проведе на 23.06.2018г. от 12’30 часа в българското училище. Присъствието на всички е желателно. Очакваме ви!

юни 102018

Приключи учебната година и за учениците от горният курс на ПБНУ “Родина“. След получаване на свидетелствата за завършване на учебната година,ученици и учители си пожелаха весела ваканция и до нови срещи на есен.

юни 082018

08.06.2018  Posted by at 07:23 Всички No Responses »

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания г-н Иван Кондов бе на посещение в град Малага за откриването на изложбата на българският художник Валентин Ковачев.Сред официално поканените гости бяха кмета на града г-н Франсиско де ла Торре и асоциациите “Малага-България-2010“и “Българска дружина“.

юни 062018

06.06.2018  Posted by at 05:18 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за Поздравление за участниците в концерт-спектакъл “Етно-България-18“

Асоциация “Малага-България-2010“ поздравява децата-участници от ПБНУ“Родина“ танцьорите от танцов състав “Български ритми“и музикален ръководител за успешното представяне на концерт-спектакъл “Етно-България-18“.България живее в сърцата ни! България е там,където има дори само един българин,а ние сме там,където се говори и се работи за България.

юни 052018

05.06.2018  Posted by at 20:44 Всички Коментарите са изключени за Успешно представяне на участниците в „Етно България“2018,Торехон де Ардоз

Група ученици от ПБНУ“Родина“ и част от ТС“Български ритми“ представиха обичая „Пеперуда“ във фолклорен фестивал „Етно България“2018.

Пътуване изпълнено с красиви емоции, създаване на нови приятелства и съчетано с екскурзия до Толедо!

Благодарим на организаторите за поредната отправена покана към нас и поздравления към участниците!

юни 052018

05.06.2018  Posted by at 16:04 Асоциация, Благотворителност, Всички, Култура Коментарите са изключени за Изложба на художник Валентин Ковачев
юни 032018

03.06.2018  Posted by at 16:16 Асоциация, Благотворителност, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за 2 юни 2018 година -ПБНУ “Родина“ град Малага почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

2 юни 2018 година.Въпреки малобройният състав поради ваканция и участие в мероприятие извън Малага, учениците и учителите в ПБНУ “Родина“отбелязаха денят на Ботев и загиналите герои.
Под звуците на “Тоз,който падне в бой за свобода“ с едноминутно мълчание бе почетена паметта на големия

поет-революционер Христо Ботев и загиналите герои за свободата и независимостта на България.Учениците с вълнение и гордост отговаряха на задаваните въпроси от българската история.

юни 012018

01.06.2018  Posted by at 06:30 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за Успех за участниците на ПБНУ “Родина“ и танцьорите на танцов състав “Български ритми“ във фолклорниятт концерт-спектакъл “Етно-България-18“

Асоциация “Малага-България-2010“ пожелава успех, весело прекарване и щастливо завръщане на учениците от ПБНУ “Родина“ и танцьорите от танцов състав “Български ритми“ -участници във фолклорният концерт-спектакъл “Етно-България-18“.

юни 012018

01.06.2018  Posted by at 06:25 Асоциация, Благотворителност, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за 1 юни -Ден на детето Асоциация “Малага-България-2010“честити празника на всички деца

Честит празник мили деца! Бъдете здрави,добри и ученолюбиви! Където и да се намирате по света не забравяйте корените си, пазете българският език и с достойнство се наричайте българи!

май 292018

29.05.2018  Posted by at 08:05 Всички, Училище Коментарите са изключени за Учениците от 2ри до 4ти клас също завършиха успешно тази учебна година

Практиката си по програмата „Еразъм“ приключиха и студентките от „Тракийски университет“,Стара Загора-Деница,Калина и Ирена.

Поздравления момичета,за нас беше удоволствие да работим заедно.Желаем ви много успехи за напред!

На добър час и на Мария Георгиева-преподавател в ПБНУ“Родина“.Оставаме с топли чувства и благодарим за всичко!

Щастливо лято!