фев 192019

Асоциация “Малага-България-2010“ напомня на своите членове за събранието,което ще се проведе на 23.02.2019г. в българското училище от 14 часа. Желателно е присъствието на всички членове,тъй като ще се обсъждат въпроси във връзка с предстоящите важни събития.
Очакваме ви!

фев 182019

18.02.2019  Posted by at 23:05 Всички No Responses »

КОНФЕРЕНЦИЯ „БЪЛГАРСКИТЕ НЕДЕЛНИ УЧИЛИЩА В ЧУЖБИНА“ ,

организирана от Министерството на образованието и науката и ПБНУ „Родина“ към Асоциация „Малага – България 2010“,
с любезното съдействие на Посолството на Република България в Испания и на Асоциацията на българските училища в чужбина

ще се проведе в гр.Малага на 2ри март от 9ч в сградата на Културен център „R.G.Luna¨, calle Virgen de La Candelaria 2.

Информираме,че настаняването за нощувки ще бъде в резиденция Castаñon de Mena на адрес  Av. de Lope de Vega, 2.

За регистрация и всякакви други насоки на място ще ви очаква Матей Фотев тел.615 430 856

фев 182019

18.02.2019  Posted by at 21:38 Всички No Responses »

Откриването ще се състои на 8ми март от 19ч в актовата зала на Културен център“Р.Г.Луна“ C/Virgen de La Candelaria 2

Концертната програма на 9ти март започва в 11ч в Зала Edgar Neville de la Diputación de Málaga, Calle Pacifico 54

Заповядайте!

фев 132019

Във връзка с предстоящата конференция с представители от МОН, която ще се проведе на 2 март/събота/ 2019г от 9 часа в ПБНУ “Родина“- град Малага на тема: “Българските неделни училища в чужбина, актуални въпроси“
Асоциация “Малага-България-2010“ умолява потвърдилите участие представители на български училища в чужбина и организации да изпратят спешно следните данни, необходими за резервация в хотел:

Име на училище или организация и данни за контакт – телефон или  електронна поща

Трите имена на представителя / представителите – на кирилица и латиница както са изписани в личен документ

Данни от личен документ – номер на паспорт или лична карта

Дата и час на пристигане

Брой нощувки

Изпратете до
pepakostadinova1@abv.bg – Петранка Костадинова или
bibi.vir@hotmail.com – Виргиния Йорданова

Срок 15.2.2019

Не гарантираме резервация при получаване на данни след тази дата , тази седмица е ваканционна за училищата в Андалусия и има голяма заетост на хотелите

В момента сме в  процес на съгласуване на програмата на конференцията  с МОН и АБУЧ, след окончателното и изготвяне , ще бъде публикувана.

Благодаря

яну 292019

29.01.2019  Posted by at 06:13 Асоциация, Всички, Училище Коментарите са изключени за Събрание на Асоциация “Малага-България-2010“-02.02.2019г. от 14 часа

Асоциация “Малага-България-2010“ напомня на своите членове за събранието,което ще се проведе на 02.02.2019г. от 14 часа в библиотеката на българското училище. Присъствието на всички членове е желателно. Очакваме ви!

яну 192019

19.01.2019  Posted by at 08:05 Асоциация, Благотворителност, Всички Коментарите са изключени за Вълнуваща среща с приятели

През зимната ваканция прекарана в България ученичките Рая и Лора Пейчеви от ПБНУ “Родина“град Малага се срещнаха със своята бивша съученичка и приятелка -Мина Атанасова Панайотова,която в момента живее и учи в София.

Със радост децата предадоха на Мина подаръците и приготвеното дарение от ПБНУ “РОДИНА“ и Асоциация “Малага-България-2010“ и си пожелаха “до нови срещи“и приятно посрещане на предстоящите празници!
Благодарим на г-жа Ани Пейчева,която пое ангажимента да се случи тази вълнуваща среща.

яну 152019

15.01.2019  Posted by at 17:16 Всички Коментарите са изключени за Културен фестивал Български дни в Малага 2019 със съпътстваща работна среща за представители на българските училища в чужбина

Уважаеми сънародници,

По случай националния празник на Република България 3 март и патронния празник на ПБНУ „Родина” в гр. Малага, Кралство Испания

Ви каним на Петото издание на Българските  дни в Малага-2019.

Събитието ще се проведе   на 8,9 и 10 март 2019 г. в. гр. Малага, Кралство Испания

Организатори: Асоциация ‘”Малага-България – 2010’’и ПБНУ ’’РОДИНА’’

в сътрудничество с:

Кметството на гр. Малага; Асоциацията на съседите в Каранке;

Асоциация “Българска дружина – Малага”;

Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ)

и с подкрепата на

Посолството  на Република България в гр. Мадрид, Кралство Испания

Танцови фолклорни формации и състави за деца и възрастни от различни краища на България ще представят българската култура и традиции.

Съпътстващо мероприятие:

Работна среща за представители на българските училища в чужбина, организирана съвместно с Министерство на образованието и науката на България на теми, свързани с обучението по роден език на българските деца зад граница. /на  2.03.2019/.

Заявки за  участие за работната среща ще се приемат до 30.01.2019 по имейл до

Петранка Костадинова – председател на Асоциация ‘’Малага-България-2010’’

pepakostadinova1@abv.bg;

тел.:0034 685 635 648

яну 102019

10.01.2019  Posted by at 20:17 Асоциация, Всички, Култура Коментарите са изключени за 12.01. 2019година Събрание на Асоциация “Малага-България-2010“

Асоциация “Малага-България-2010“ напомня на своите членове за събранието,което ще се проведе на 12.01.2019година.събота/ в българското училище от 14 часа.Присъствието на всички членове е желателно.

яну 102019

10.01.2019  Posted by at 12:55 Ансамбъл, Асоциация, Всички, Училище Коментарите са изключени за Ръководител на танцов състав

Асоциация “Малага-България-2010“  търси ръководител за танцовия състав към училище „Родина“ за малката група.Очакваме хора с опит, хореографски умения и желание за работа с деца, да се свърже с нас!
Телефон за контакти-685.635.648, 678 088 048

дек 242018

24.12.2018  Posted by at 07:57 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за 22.12.2018г. Коледно тържество в ПБНУ“Родина“гр.Малага

На 22.12.2018г./събота/празничното настроение и Коледеният дух бяха завладяли всяко кътче в българското училище.От 12’30часа започна Коледното тържество.Учениците на ПБНУ“Родина“зарадваха учители,родители и приятели с вълнуваща програма която отрази българските традиции свързани с Коледните празници.Членове на асоциацията,учители ,родители и приятели положиха всеотдаен труд за създаване на условия и добра обстановка за провеждането на този голям празник.Беше подредена и изложба с красивите сурвакници и картички,изработени от децата една седмица по-рано.За съжаление съботният ден е работен за много от членовете на асоциацията,които нямаха възможност да присъстват,но същите дадоха своят принос предварително в подготовката на събитието,за което сърдечно им благодарим.
Децата пяха ,танцуваха и рецетираха след което посрещнаха и щедрият добър Дядо Коледа,който им раздаде подаръци с пожелания за здраве и много успехи през новата 2019 година.Получи се и писмо написано от учениците на ПБНУ“Родина“за Мина Панайотова бивша ученичка на българското училище. Дядо Коледа със радост прие молбата да отнесе писмото на Мина в България и подарък от всички определена сума за Коледните празници.
Децата бяха много щастливи ,тъй като получиха по два подаръка.Припомняме,че всяка година Кметство Малага отпуска средства на Асоциация “Малага-България-2010“за Коледни подаръци на децата от българсото училище.
С голям интерес бе теглена и Коледната томбола. Както всяка минала така и тази година събраната сума е определена за дарение на деца в нужда.Празничният ден приключи с почерпка със сладки вкусотии приготвени от родители,приятели и членове на асоциацията.
Асоциация “Малага-България-2010“и ПБНУ“Родина“ благодарят на учениците и всички,които подпринесоха със своят труд и подкрепа за този прекрасен и невероятен празник.Весела ваканция деца!