май 032021

ПБНУ „Родина” към Асоциация „Малага- България-2010” обявява конкурс за учители за учебната 2021-2022 г.  с профил : Начална педагогика , Българска филология, История и География. Кандидатите е необходимо   да представят :

1. Автобиография

2. Копие от диплома с приложение.

3. Копие на документ за допълнителна квалификация.

4. Молба/ свободен текст/.

Конкурсът е по документи. Срокът за подаване е от 05.05 до 30.06.2021г. на следните имейли:

rodina.malaga@hotmail.com

pepakostadinova1@abv.bg

Телефони за връзка:

660 839 446- секретар

685 635 648- председател

Дата за  събеседване с кандидатите ще се насрочим допълнително.

май 032021

Свързано изображение

Здравейте,

В ПБНУ  “ Родина“ – Малага, се приемат деца от Подготвителна група до 12 клас. Удостоверенията за завършен клас се признават при завръщане в България.

Професионален екип от учители работят за българските ученици записали се в него.  Покриват се официалните  хорариуми по Български език и литература, История и География на България. Празнуват се празници , организират се екскурзии, конкурси и участия в културния живот на Асоциация „Малага-България 2010”.

Дават се часове и по музика и  се учат народни танци.

Адрес и контакти за връзка:

Centro Social Rafael González Luna,

C/ Virgen de la Candelaria s/n

29007 Málaga

На желаещите да подадат заявление за следващата учебна година 2021/2022 може да го направят на адреса на училището всяка събота от 10 да 14ч. или да получат информация на телефон : 660 839 446 / 678 088 048

Добре дошли на всички деца и родители, които искат да запазим България в нас.

апр 292021

Асоциация ”Малага-България-2010” и ПБНУ ”Родина” пожелават на всички свои сънародници здраве и весели Великденски празници.

апр 222021

22.04.2021  Posted by at 06:50 Асоциация, Всички, Галерия, Култура Коментарите са изключени за 13-ти Фестивал за българите по света ”Аз съм българче” Асоциация Тангра -Мадрид

апр 202021

20.04.2021  Posted by at 06:44 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за Събрание на Асоциация ”Малага-България-2010” 24.04.2021г./събота/ от 13.30 часа

Асоциация ”Малага-България-2010” напомня на своите членове за събранието,което ще се проведе на 24.04.2021г.от 13’30 часа в българското училище. Присъствието на всички е желателно.
Очакваме ви!

апр 062021

06.04.2021  Posted by at 09:04 Култура, Посолство, Училище Коментарите са изключени за Приключиха изборите в Малага

При отлична подготовка и организация приключи изборният ден в Малага.
Асоциация ”Малага-България-2010” организатор на изборната секция благодари на своите сънародници,които със желание дадоха своят глас. Нарушения не бяха отбелязани.Изказваме благодарност на комисията с представител от българското посолство в Мадрид госпожа Мария Янчева, председателя на комисия госпожа Стефка Алексиева както на всички членове и застъпници назначени от български коалиции.
Благодарим Ви уважаеми сънародници,за пореден път се убедихме,че хубавите неща можем да постигнем, ако сме единни,ако сме ЗАЕДНО!
Резултати:
Гласувани -379 бюлетини.
11 броя недействителни.
действителни 368, от които 3 бр.отбелязали “не подкрепям никого”.
Разпределяне на гласовете както следва: 365.
1.ПП Има такъв народ – 150
2.ГЕРБ-СДС – 53
3.Демократична България – 34
4.Възраждане – 34
5.БСП за България – 27
6.БНО – 14
7.Изправи се! Мутри вън! – 13
8.ПП ВМРО – 9

апр 032021

03.04.2021  Posted by at 22:57 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за Седми конкурс за детска рисунка ”Моят любим герой от българска приказка или от книга на български автор”
апр 032021

03.04.2021  Posted by at 22:28 Асоциация, Всички, Култура, Обичаи и рецепти, Училище Коментарите са изключени за Асоциация ”Малага-България-2010” Ви кани ”Заповядайте при нас да танцуваме заедно!”
апр 032021

03.04.2021  Posted by at 22:07 Асоциация, Всички, Култура, Обичаи и рецепти, Посолство, Училище Коментарите са изключени за Асоциация ”Малага-България-2010” Ви кани: ”Да танцуваме заедно”
мар 302021

30.03.2021  Posted by at 06:53 Асоциация, Всички, Култура, Училище Коментарите са изключени за Избори-04.04.2021г. Асоциация ”Малага-България-2010” информира

Уважаеми сънародници,
Напомняме Ви за предстоящите избори за народни представители за Народно събрание на Република България,които ще се проведат на 04 април 2021 г./неделя/ като избирателната секция ще бъде отворена от 7.00 до 20.00 часа на адрес:
Avenida Alameda Principal 23
Archivo Minicipal /център/
За информация моля да се обръщате към г-жа Стефка Алексиева
Телефон за контакти -666 609 970
Приканваме Ви да гласувате по съвест!