26,27,28 юли 2018 г.- Годишна конференция на АБУЧ -2018 – Асоциация "Малага-България 2010"
юли 302018

На 26.07.2018 година в Парламентарната зала на Народното събрание на Р България бе открита XI-тата Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова и Народното събрание. Конференцията се проведе под надслов „Българският език – духовен мост за национално единение“.Освен членовете на Управителния съвет на АБУЧ и десетките делегати – български учители от различни краища на света. Присъстваха министърът на образованието Красимир Вълчев, депутати от 44-ия парламент, евродепутатът Светослав Малинов, зам.-министърът на външните работи Юрий Щерк, националният омбудсман Мая Манолова, западно- и средноевропейският митрополит Антоний, председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев, председателят на СБУ Янка Такева, представител на вицепрезидента Илияна Йотова, български издателства, журналисти и други. Като членове на голямото семейство АБУЧ -Асоциация ”Малага-България-2010” всяка година участва в разискване на важните теми отнасящи се до българското образование в чужбина. Тази година на този висок форум представители на нашето българско училище ”ПБНУ”Родина”бяха г-жа Виргиния Йорданова-ръководител на училището и г-жа Татяна Панчова-музикален ръководител в училището.Асоциацията им благодари за отговорното отношение и отделеното лично време за това важно събитие.Благодарим на организаторите за подкрепата и съдействието за развитието на българските училища в чужбина.