Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина – г-жа Райна Манджукова танцува хоро с всички българи на 10-та годишнина на „Български дни в Малага“

Почетният гост на културния фестивал „Български дни в Малага“ – изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова пристигна в гр. Малага специално за откриването на първия български паметник в Испания и за връчването на наградите от международния проект „Творчество без граници“ 2024 на 5 и 6 април 2024г.

Г-жа Манджукова беше сред първите, които подкрепиха инициативата на училище „Родина“ и Асоциация „Малага – България 2010“ за изграждането на монумента на Светите братя Кирил и Методий в гр. Малага. Развълнувана след поставянето на цветята тя сподели, че от този момент българската идентичност ще има още една опорна точка, вече и материализирана.

По време на изпълненията на сънародниците ни тя даде личен пример за обединение и зад граница като се включи в хоро заедно с домакините и гостите.

 

 

 

 

Share Button

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

749 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress