22.12.2018г. Коледно тържество в ПБНУ“Родина“гр.Малага

На 22.12.2018г./събота/празничното настроение и Коледеният дух бяха завладяли всяко кътче в българското училище.От 12’30часа започна Коледното тържество.Учениците на ПБНУ“Родина“зарадваха учители,родители и приятели с вълнуваща програма която отрази българските традиции свързани с Коледните празници.Членове на асоциацията,учители ,родители и приятели положиха всеотдаен труд за създаване на условия и добра обстановка за провеждането на този голям празник.Беше подредена и изложба с красивите сурвакници и картички,изработени от децата една седмица по-рано.За съжаление съботният ден е работен за много от членовете на асоциацията,които нямаха възможност да присъстват,но същите дадоха своят принос предварително в подготовката на събитието,за което сърдечно им благодарим.
Децата пяха ,танцуваха и рецетираха след което посрещнаха и щедрият добър Дядо Коледа,който им раздаде подаръци с пожелания за здраве и много успехи през новата 2019 година.Получи се и писмо написано от учениците на ПБНУ“Родина“за Мина Панайотова бивша ученичка на българското училище. Дядо Коледа със радост прие молбата да отнесе писмото на Мина в България и подарък от всички определена сума за Коледните празници.
Децата бяха много щастливи ,тъй като получиха по два подаръка.Припомняме,че всяка година Кметство Малага отпуска средства на Асоциация “Малага-България-2010“за Коледни подаръци на децата от българсото училище.
С голям интерес бе теглена и Коледната томбола. Както всяка минала така и тази година събраната сума е определена за дарение на деца в нужда.Празничният ден приключи с почерпка със сладки вкусотии приготвени от родители,приятели и членове на асоциацията.
Асоциация “Малага-България-2010“и ПБНУ“Родина“ благодарят на учениците и всички,които подпринесоха със своят труд и подкрепа за този прекрасен и невероятен празник.Весела ваканция деца!

Share Button
Споделяне:

Може да харесате още...