Новина! За българите живеещи в Андалусия- 20.07.2016 година

На днешното си заседание кабинетът взе решение за откриване на почетно консулство на България в Полша и Испания, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Седалището на посолството в Полша ще е град Бялисток, к онсулският окръг обхваща Подлаские, Любелские и Варминско-Мазурские воеводства, а за почетен консул ще бъде назначен Витолд Карчевски. В мотивите на решението се посочва, че сътрудничеството с районите притежава солиден потенциал и отлични перспективи за бъдещо развитие.

Почетното консулство на България в Кралство Испания ще е в град Севиля, а консулският окръг включва територията на автономна област Андалусия. За почетен консул ще бъде назначен Росио Васкес Руис. „Предвид големия брой български граждани, живеещи в Андалусия и географската отдалеченост на двете консулски служби в Мадрид и Валенсия, консулството ще допринесе за оказване на съдействие и защита на нашите сънародници“, се казва в съобщението.

С решения от днес Министерският съвет освобождава почетни консули на България в Италия – Джорджо Де Фавери (консулски окръг, обхващащ територията на регион Венето) и в Швейцария – Габриел Бенезра.

Share Button
Споделяне:

Може да харесате още...