8.05.2016г. Асоциация “Малага-България-2010“ получи поредната заслужена награда /статуетка/

8 май 2016г. бе последният ден от Седмицата на културата на Район-6 в град Малага. Асоциация ‘Малага-България-2010’ подреди български щанд,а състав ‘Български ритми’ с ръководители Румянка и Стефан Жекови блеснаха отново на сцената и грабнаха сърцата на публиката с неповторимата си игрива душевност отдадена изцяло на българския фолклор.
Българският щанд предложи типични български тестяни изделия,много рекламни материали,визитки, сувенири,значки, български знамена и др.България е добре позната на испанските ни приятели в Малага. Години наред Асоциация ‘Малага-България-2010’ популяризира българският бит и култура,а танцов състав ‘Български ритми’ завладява все повече и повече почитатели от различни националности и ги въвлича в магията на българския ритъм.Гордост за българското училище и асоциацията е даровитата малка певица Лора Пейчева,която с вълшебния си глас и артистично-сценична увереност изправя на крака публиката.
Щанда бе посетен от кмета,заместник кмета, директора на район-6 и други високопоставени личности на града. Високата оценка с удоволствие бе отбелязвана от същите в историческата книга на асоциацията.
В края на деня асоциацията получи поредната си статуетка с пожелание.’До нови срещи и още много успехи’
Асоциацията благодари на всички,които се включиха и които ни подкрепиха.

Share Button

Може да харесате още...