Участие на Асоциация “Малага-България-2010“ в VI Международен Фолклорен Фестивал Европеалиа 2016 Марбея-16.04.2016

ОТ 15 до 17 .04 в Марбея, Испания се провежда VI международен фолклорен фестивал Европеалия, който се организира от Дружеството за танци и фолклор град Марбея, със съдействието на кметството на града. Участват над 600 изпълнители от 21 групи и 12 страни . Фестивалът е едно прекрасно място за среща на представителие на различни националности, където всеки състав може да представи свойте танци и песни.
Състав “ Български ритми ” към Асоциация “ Малага-България 2010 ” е един от участниците. Откриването бе на 15.04 на Терасите на пристанището. Младежите от състава представиха Копаница и развяха родното знаме. Родният трибагреник развяваха и представителите на фолклорния състав към Асоциация “ Българска роза ”, Малага и на състав ”Българска песен”,Марбея , също участници в събитието.
На следващия ден, в обедната концертна програма, състав “ Български ритми ” и Лора Пейчева, покориха сърцата на публиката с отличното изпълнение на народни танци и песни , допълнено със слънчеви усмивки.
След обяд участвахме във фолклорния парад в Старата част на града – една пъстра ферия от традиционии костюми, песни и танци и много добро настроение.
Домакините се грижеха фестивалът тя да протече по възможно най-приятния начин , публиката и танцьори можаха да се насладят на прекрасно изживяване .

IMG-20160417-WA0002

Share Button
Споделяне:

Може да харесате още...