Международен панаир на културите- Фуенхирола и Седмица на културите и сътрудничествата – Малага

Измина още една интересна седмица от живота на Асоциация “Малага-България 2010”
От 29 април до 3 май 2015 година във Фуенхирола се проведе XXI Международен панаир на културите.
Организатор на българската ” къщичка ” бе Ресторант БГ-Торемолинос, който предложи ястия от българската национална кухня и бе поканил няколко състава за народни танци да представят българския фолклор, между който бе и състав “Български ритми” към “Асоциация Малага България 2010”. На 29.04 имахме възможността да се включим в музикалната програма , да изиграем хора и ръченици от различни краища на България и да прекараме един прекрасен ден. Благодарим на Ресторант БГ-Торемолинос за гостоприемството.
И тази година от 01 до 03.05 Асоциация ‘Малага-България-2010’ бе участник в Седмицата на културите и сътрудничествата , която се организира ежегодно от кметството на град Малага и дава възмойност на различни асоциации да покажат бита и културата на страната си . На нашия щанд представихме вкусни български баници, кексове, сладки, както и ръчно изработени художествени произведения. Представена бе изложба на предмети характерни за българския фолклор и занаяти. Павилионите бяха посетени от г-н Франсицко де ла Торе, който опита от поднесанета му от нас питка с шарена сол. На 3.05 на сцената на летния театър танцовият фолклорен състав ‘Български ритми’ заедно с детският състав за народни танци Звездици към ПБНУ “Родина” развълнува сърцата ни. Децата от ПБНУ “Родина” ни зарадваха с прекрасните си изпълнения на „Пътнико свиден” и “Роклята на мама”. Накрая се изви общо българско хоро.
Асоциация “Малага-България-2010“ благодари на своите членове, на участниците и на всички, които ни подкрепят при включването ни в подобни културни събития . Поздравяваме и благодарим на всички наши сънародници,които ни посетиха.
-----

-

2.

Share Button

Може да харесате още...