Проект „Помощ чрез четене“

проект-четенепроект-чет.На 28 април 2014 г. от 17.00 ч в концертната зала на Културен дом „Рафаел Гонсалес Луна”, гр. Малага, се представи проектът „Помощ чрез четене“. Този проект се осъществява съвместно от Асоциация „Малага-България 2010” и Асоциацията на съседите от Каранке под егидата на Кметство – гр. Малага. В него вземат участие Първо българско неделно училище „Родина“ – гр. Малага, и училищата „Сиудад де Попайан” и “Доминго Лозано”от кв. Каранке -Малага.
Това е един проект, създаден за деца и подрастващи, който си поставя за цел да създаде навичност за четене на книги, изграждане на читателска култура чрез водене на читателски дневник и развиване на емоционално съпреживяване и откриване на истинските човешки ценности. Освен това проектът има и социална насоченост. За всяка прочетена книга децата получават виртуални кредити, които впоследствие се превръщат в реални пари. Всяко дете участва със събраните от него средства в благотворителни акции. Благотворителни организации, избрани да получат събраните средства от учениците, са: Организация за защита на животните – Малага, културна асоциация „Клоуни в болниците”, асоциация „Независим живот” и  благотварителна инициатива „Българска Коледа”.

На откриването  на проекта присъстваха представители на местните власти – г-жа Тереса Порас, общински съветник, г-жа Рут Сарабиа, директор на отдел Соцални права и гражданско участие, гости от кметство Малага, представители на асоциациите организатори, на училищата участници, на благотворителните организации, на които ще бъдат дарени средствата. Бяха прочетени поздравителни писма от г-н Костадин Коджабашев, посланик на Република България в Кралство Испания, и от г-жа Екатерина Захариева – началник на кабинета на президента на Република България – от името на благотварителна инициатива „Българска Коледа”.  Получихме поздравления от Държавната агенция за българите в чужбина от името на г-н Д. Карарусинов.
Благодарим на всички, които ни подкрепят в този проект.
Каним всички български деца от Малага и провинция да се включат в тази инициатива.
От ръководството

Share Button
Споделяне:

Може да харесате още...