Ръководството на Асоциация“Малага-България-2010“благодари

Двоен празник в ПБНУ’Родина’ – Малага Баба Марта и 3 март -гр.Малага
За пореден път се уверихме какви прекрасни деца имаме! Те са нашата гордост,нашата сила,нашата вяра,че утрешния ден ще е по-добър от днешния. Те са доказателство,че българинът, където и да се намира по света почита традициите си, пази корените си и обича малката си китна РОДИНА-БЪЛГАРИЯ.
Съботно утро 1март 2014г.Часът е 10. Морето нежен син воал е опънало,  който трепкащо напомня за отминалия ден. По улиците на красивият морски град все още е тихо. Изморените от предния ден жители / празник на Андалусия/ все още се гушат в уютните си красиви домове. Прелитащи автомобили закачливо нарушават тишината и притихват пред отворените врати на ПБНУ’РОДИНА’. Красивата сграда се тресе от радост и вълнение. Учителският екип с усмивка посреща ученици и родители. Сърдечни поздрави, радост, вълнение. Предстои генерална репетиция. Днес българското училище ще отпразнува за втори път своя патронен празник- 3март,  но тази година ще пристигне и Баба Марта, която по български обичай ще благослови и закичи всички за здраве и късмет с красиви мартеници изработени от учениците,родители и близки.В коридора се подрежда изложба от рисунки на учениците,изработени ръчно мартенички и предмети от кръжока по етнография.
Часът е 12.Красиво украсената зала е пълна.Родители,близки,български и испански приятели са заели местата си и рамо до рамо с вълнение споделят радостта си.Да! Израстваме с всеки изминал ден. Ставаме все по-уверени, опитът и доверието прокараха нишката между родители,учителски екип,ръководители,асоциация, местни институции ,съдружници български и испански приятели, което от своя страна доведе до отличната организация както на учебния процес така и на веселите празници.Тържеството бе открито и водено от директора на училището г-жа Гълъбина Първанова. Кратко приветствие направи председателят на Асоциация ‘‘Малага-България-2010.’’ Програмата бе разделена на две части. Първата рецитал за 3 март /национален празник на България и патрон на училището/, а втората – пристигането на Баба Марта.Децата бяха отлично подготвени. Рецитираха стихове, пяха песни, посрещнаха Баба Марта, която поздрави с весела усмивка децата и раздаде на всички мартеници изработени от членове на асоциацията. Танцовият състав ‘’Български ритми’’ малка и голяма група с отличната си подготовка развълнуваха до сълзи посетителите. Лицата на танцьорите облечени в красиви носии грееха от радост. Бурни ръкопляскания взривяваха залата, а огненият български дух докосваше испанските ни приятели, които в този момент с душа и сърце споделяха нашата радост и опознаваха българския бит и култура. Накрая се изви кръшно българско хоро.За всички деца имаше закуска,а всички посетители имаха възможност да споделят впечатленията си на чашка кафе в заведението на училището.
Ръководството на Асоциация ‘’Малага-България-2010’’ благодари за всеотдайния труд и отличната подготовка за организиране на празника на:Учителския екип на ПБНУ’РОДИНА’ както следва:
г-жа Гълъбина Първанова-директор и учител
г-жа Юлиана Любенова-учител
г-жа Бойка Ангелова-учител
г-жа Елена Иванова-учител
г-н Борислав Александров-ръководител на танцовия състав към асоциацията и училището’’Български ритми’’
На всички родители, На родителския комитет на училището с председател Емил Марков

На членове и не членове на Асоциация ‘’Малага-България-2010’’ ,които взеха активно участие в организирането на празника.
Благодарим на:
Ръководството на AVV CARRANQUE за съдействието с председател г-н Мигел Руеда Вега.
Г-н Матей Фотев-председател на първата българска асоциация в Испания-основана още през 2001 година, който винаги ни уважава с присъствието си.
Г-жа Лурдес Антиноло-почетен гост, на Кметство Малага.
На всички български и испански приятели,които почетоха нашето тържество.
Ръководството благодари на г-жа Любка Христова, която за броени дни нежалейки време и сили с денонощния си труд изработи допълнително 6 носии за учениците от 6 клас.
Благодарим за постоянната подкрепа от страна на:
Българското посолство в Мадрид, МОН, ДАБЧ и АБУЧ.
Пожелаваме на българската общност здраве,радост, взаимно уважение и задружност, защото ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!
От ръководството на Асоциация ‘’Малага-България-2010’’

Share Button

Може да харесате още...