Коледно тържество в ПБНУ’РОДИНА’гр.Малага

На 21. 12. 2013 година в ПБНУ’ Родина’ се състоя Коледно тържество.
С отличната си подготовка нашите герои-децата успяха да създадат  добро настроение,което преодоля дори и възникналите технически проблеми. Радостните възгласи не стихваха, бурните ръкопляскания не спираха.
Коледарите сурвакаха родители и гости.Пристигна и Дядо Коледа метнал на гръб пълния чувал,а Снежанка раздаваше ли раздаваше подаръци и не по един,а по два,единия от които децата получиха от Асоциация Малага-България-2010 закупени със средства предоставени от Кметство-Малага.
Игрива музика, кръшни хора,радост, веселие изпълваше препълнената зала.
Танцьорите /малки и големи/ на състав ‘Български ритми’ танцуваха със усмивка и душа, и докосваха българските и испанските сърца.
На тържеството бе обявен победителя в конкурса за лого на ПБНУ’ Родина’ който получава парична награда от средствата на асоциацията и грамота,а останалите участници грамота за участие,като една от участничките е Царина Йорданова.
Разиграна бе коледна-благотворителна томбола в помощ на SOS-Детски селища- България – като с нея стартира ацията със срок 21.12.2013г. до 20.02.2014г
Гости на нашето тържество бяха:
Управителния съвет на Асоциацията на съседите в Каранке в пълен състав,които са и наши партньори.
Председателя и основател на първата българска асоциация в Испания- г-н Матей Фотев
Много наши приятели и симпатизанти.
След приключване на тържеството всички присъстващи имаха удоволствието да продължат веселието пред отрупаните маси със майсторски приготвени домашни тестяни изделия. Баници,кексове,сладки и солени лакомства ароматно ухаеха, детските личица сияеха, протягаха се ръчички, смееха се,гонеха се из просторната сграда. Този празник беше радост,гордост за тях и щастлива усмивка грееше в очите им. Този ден беше техен и наш! И най-вече техен,защото днес имаха време в което да споделят вълненията си със своите приятели от другия клас.
За добрата работа, за неуморния труд, за огранизирането на този прекрасен празник, за желанието да бъдем заедно, ръководството на Асоциация Малага-България-2010 благодари на:
Всички ученици, всички учители/в това число,директор,ръководител танцов състав/, всички родители, родителски съвет/всички танцьори в това число ученици,членове и нечленуващи в асоциацията, на Кметство Малага за подкрепата, на Асоциацията на съседите в Каранке, на г-н Фотев и на всички, които ни уважиха с присъствието си. Благодарим ви.Весели празници!т-222 т-333т-222т-444т-555т-666т-777т-888т-ххххт-ппп-2тази111

Share Button
Споделяне:

Може да харесате още...