ное 072022

Беседа за 1 ноември - денят на будителите

Въпреки дейната и натоварена седмица за всички от образователното семейство на ПБНУ„Родина“, гр. Малага, съботния ден на 29 октомври 2022 година, бе удостоен от посещение на специални гости, които предзнаменуваха идния (на 1 ноември) – виден празник за всички нас българите  – „Ден на будителите“.

Продължавайки в празничен тон, какъвто е и краят на месец октомври, българското средище бе удостоено от Проф. д-р Петър Моллов, преподавател по испанска филология в Софийски Университет и г-жа Лия Давчева,  преподавател по английски език, автор на книгата „Калейдоскоп на идентичности. Лични истории на сефарадски евреи в България за езика ладино“.

За радост на учениците и професионалният екип на училището, бе проведена завладяваща беседа на тема „Будителите днес „.

На раздяла, по-голямата част от участниците в беседата и интересните ни гости, останахме за кратка фотосесия, оставаща за винаги в архива със ценни будителски събития на организацията и нейното голямо семеиство!