Събития из живота на Асоциация ”Малага-България-2010”и ПНБУ ”Родина” град Малага – Асоциация "Малага-България 2010"
мар 072021

През учебните дни на месец декември учители и ученици на ПБНУ ‘’Родина’’ и членове на Асоциация ‘’Малага-България-2010’’ организираха коледен базар, който бе изцяло осъществен спазвайки нормите и ограниченията, свързани с КОВИД-19. Коледни картички и лакомства бяха изготвени от учениците на ПБНУ “Родина” и продавани в последните 3 седмици от 2020 година. Събраните пари бяха дарени за две каузи:
– Българската Коледа- 2020 г сумата от 100 /сто евро/ и
-“Купи и дари”- 80 /осемдесет/евро.
-“Купи и дари” е проект на младежката организация Ротаракт и се организира всяка година с целта да бъдат събрани средства за закупуването на трайни хранителни продукти, които се даряват на семейства и възрастни хора в нужда на територията на Република България. Представител на Асоциация ‘’Малага-България-2010’’ бе госпожица Елизабет Аромова,която е и учител в ПБНУ ‘’Родина’’ и един от организаторите на младежката организация ‘’Купи и дари’’
Как протича кампанията на младежите може да видите на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=rdm4IDy7Nx4&ab_channel=RotaractclubPlovdiv