Писмо от Кабинета на Президента на Република България-17.03.2016г. – Асоциация "Малага-България 2010"
мар 172016

Уважаеми сънародници,
Както бяхме съобщили Асоциация ‘Малага-България-2010’ всяка година се включва в благотворителната кауза ‘Българска Коледа’ чрез проекта “Помощ чрез четене”. Това е един проект, създаден за деца, който си поставя за цел да създаде навичност за четене на книги и изграждане на читателска култура. Освен това проектът има и социална насоченост. За всяка прочетена книга децата получават виртуални кредити, които впоследствие се превръщат в реални пари. Всяко дете участва със събраните от него средства в благотворителни акции.  Асоциация ‘Малага-България-2010’ финансово подпомага осъществяването на този проект, като децата от ПБНУ “Родина” даряват получени средства за прочетените от тях книги на ‘Българска Коледа’ .  На Коледното тържество тази година бе разиграна и томбола като събраните средства бяха дарени за болната ни сънародничка Генка Димитрова от град Бургас. Имаме удоволствието да споделим писмото, което получихме днес. Благодарим на всички, които взеха участие в тези благородни инициативи.

тива.