Баба Марта в ПБНУ ”Родина” гр.Малага – Асоциация "Малага-България 2010"
мар 012015

На 28.02. 2015г децата от ПБНУ “Родина”– гр.Малага с голяма радост посрещнаха Баба Марта. Придружена от ”внучката си” тя им подари мартенички, изработени от членова не Асоциация „Малага-България 2010”. ‘Внучката” ги почерпи с вкусни питки със сирене, които бе омесила и изпекла предходната нощ. Докато децата се вълнуваха и отговаряха на въпросите на Баба Марта, членове на асоциация ” Малага-България-2010” и родители на децата украсиха дърво-мартеница на един от възловите площади в града. Имахме съдействието на AVV CARRANQUE , а Кметство-Малага разреши да се представи бългаския обичай, като за целта едно дърво се превърна в мартеница, а на минувачите се раздадоха мартенички. Събитието бе посетено от представители на Кметство Малага, много българи и испанци, а госпожа Тереса Порас, заместник-кмет на града, поздрави всички и с интерес се запозна с тази българска традиция.
След редовните учебни занятия ученици от българското училище се присъединиха на празника под дървото и си направиха снимки за здраве и късмет.